2010. december 21., kedd

Lucy cica az angyalka :)))



Lucy mint nagycsoportos óvodás, a legszuperebb oviba jár, amit valaha is találtam. Dávid is ide járt, annyira családias és gyermek központú a hely, még a neve is Égből Pottyant Evangélikus Óvoda azt sugallja, hogy jó helyre érkeztünk. Bár soha nem volt vallásos a családunk, és mi sem fordultunk ebbe az irányba, a gyerekek élvezik a családi isten tiszteletet és az oviban a sok dallal - mesével fűszerezett hitoktatást.

Kicsi lányom idei karácsonyi fellépése nyomán hetek óta készült a Betlehemes angyalka szerepére, amit több helyen is előadtak, időseknek, ovisoknak és végül nekünk szülőknek is a kis templom egyébbként hűvös falai között is. A lelkész asszony, Zsuzsika is annyira szimpatikus és segítőkész, nagyon hálásak vagyunk neki, amiért nem tesz külömbséget a gyülekezeti és a nem hitre nevelt gyermekek között.



2010. december 19., vasárnap

Nagy beszólások!!!!!!!

Lucy és a Nagytesó

Kicsi lányunk újabb harca a fiúkkal, hogy ki is hajlandó játszani vele, ami a pónizást és a bunki építést jelenti általában, de valahogy mindig összekapnak. Egy szépnek induló délutánon az én kicsikém a bátyust próbálta rávenni egy aktuális játékra, csakhogy a Nagytesó ezt nem tartotta elég kihívásnak és elküldte őt melegebb éghajlatra. Még a második próbálkozást is igazán jól vette Lucy :)) majd kitört belőle a nagy okosság:
-Persze! Mert csak arra a rohadt Falloutra vagy rá kattanva már megint!!!!!!!! ( számítógépes játék)
A hangja és arca elárult mindent :D nem volt bocsánat :D

Domi a jókor jót!

Szokásos vasárnapi ebéd, az asztalnál nyolc teríték ahogy annak lennie kell, forró húsleves a tányérban. Eddig minden rendben, a forró leves fújása már persze az én dolgom, ám amint belekóstoltam rájöttem, hogy még mindig nagyon meleg!!! A nyelvemen hólyagok, az arcomon pedig tükröződött a fájdalom, amit meglepett kis Domikám még utánozott is.
- Anya! Van fúvókád nem? Ez sütős!
Alap jó hangulatú ebéd kellős közepén sztorizgatós felnőttek és gyerekek, mint minden családban, majd az én kicsikém jött, akinek a felemelt tenyere tekintélyt parancsolóan állt meg apa szája előtt.
- Apa csitt! Most én beszélek!


Dávid és a bejárónő




Dávid aki kilencedik évét betöltötte néhány napja, örökös harcban áll a fürdés után a helyére teszem a törölközőt és a villany nem kapcsol le magától  dologgal. Amikor egy este már fáradtan feltettem neki a kérdést, hogy kisfiam a villany és a törölköző? Majd hozzátettem naivan, hogy a bejáró nő szabadnapos drágám, mi lenne ha megoldanád egyedül?  (hozzáteszem nekünk nincs bejáró nőnk :))) ) azt a választ kaptam:
-Mi lenne ha több pénzt adnál neki és nem menne szabadságra soha a szobalány???

2010. december 14., kedd

Lucy az elhanyagolt gyerek!!!!!!!

A hóval eljött a betegségek ideje is. A két fiú kivette az év végi beteg szabadságát, csúnyán köhögnek. Persze a kicsi lányunk ment az oviba, amiből azt szűrte le, hogy vele nem is törődünk és csak a fiúkkal vagyunk elfoglalva. Igyekeztem bizonyítani, hogy ez nem így van. Elvittem hát magammal a gyógyszertárba és vásárolni, azt hittem, ezzel megoldódik a helyzet, de hát megint tévedtem. A gyógyszertárból kilógott és a szomszédos újságosnál kirakatot nézegetett. Amikor utolértem és kérdőre vontam, azt a választ kaptam, hogy azért nem tetszik a szaladgálása, mert csak a fiúk miatt aggódom. Megpróbáltam elmagyarázni neki, hogy nagyon rosszul gondolja, pont azért vagyok dühös rá, mert attól féltem elveszik amiért elszökött mellőlem. Nem jött be!!!!!!!!!
Tovább haladva, mert a felírt gyógyszert az egész belvárosban nem lehetett kapni, elvittem a Tescoba, ott is van ugye gyógyszertár!!! csak két hónapja nem üzemel már technikai okok miatt, amiről eddig nem volt tudomásom, bementünk hát mandarint venni, Lucy azt szeretett volna. Persze ez sem jött össze! A mandarinok akkorák voltak mint a narancs, ami már nem is kellett neki, mert kicsi mandarint szeretne. Vettem három kiló narancsot, nagy zacskó banánt és elindultunk. A narancsot Dávid szereti, a banánt Dominik, és megint eljutottunk oda hogy ő nem is fontos.
A durcika cica-mica megint meggyőzte magát, és a fiúkat utálja. Vajon mikor lesz már elég nagy hogy megértse ugyanúgy imádom mint a többieket?????????
Mikor Domdom megszületett és elkezdődött a féltékenykedés húgom azt mondta neki:
-Tudod te leszel mostantól mindennek a közepe, te vagy a tortában a krém!
Ettől teljesen kiborult és közölte, hogy NEM AKAROK KRÉM LENNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez azóta sem változott :D

2010. december 12., vasárnap

Végre megjött a várva várt hó!!!!!!!!!!

Leesett az első idei hó. Végre már nem kellett azt mondogatnunk, hogy majd egyszer :))) A két fiú mint a tél szülötte, igazán élvezi a hógolyózást és a hóember építése is nekik a legfontosabb. Apa is vevő szerencsére mindenre és persze a város főterén a legalkalmasabb a hely, mint a képen is látszik :D Hatalmasat hócsatáztak, bár az én kicsi Domikám nem tudott egy másodpercig sem megállni a fénykép kedvéért sem, annyira akarta a hógolyót gyúrni :)))


Persze történtek balesetek is!





Elejtette a hógolyóját, ami borzasztó problémát okozott :)))Még szerencse, hogy volt bőven utánpótlás!!!!!!!!
Sunyin mögém lopózott, célzott és talált, termete miatt pont a fenekemen talált el. Nagyon boldog volt :) és csibészes mosollyal elszaladt.

Persze a Lucy Cica sem maradt ki belőle!!!!


Ő megvárta azért a fotót csak utána  repült a "lövedék" ahogyan nevezte. Régen játszottak már ennyire felszabadultan és boldogan.
Valahogy az utóbbi időben sem a tatáéknál, sem a játszótéren sem itthon nem tudtak játszani, bármit is eszeltünk ki, mindig unatkoztak. Már a bunki építés sem volt izgi, csak egy újabb vita lehetősége volt minden játék. A számítógép persze kivétel volt, ha valakinek a napja jól sikerült, nem volt panasz, elvégezte minden feladatát, Dávidnál ez kiegészült azzal, hogy 3-nál rosszabb jegyet nem hozhatott haza!!! egy órát lehetett játszani a kedvenc játékukkal. Már este is alig tudtunk a saját gépünk elé leülni :D ennek véget is vetettünk.... Most a havazás lett egy új hóbort, szerencsére így legalább a jó levegőn vannak :))))))))

2010. december 10., péntek

Soha nem lesz vége az évnek!!!

Azt mondják, hogy az új év mindig jót hoz, legalább is jobbat. Én már nagyon várom!!!!!! Ebben az évben már szinte mindent ki kellett cserélni, úgy tűnik még mindig van ami elromolhat!Volt már porszívó csere,mosógépet is újat kellett venni, a sütkérezéshez fontos habverőből is kaptam újat :) a fürdőszobában a csapot kellett lecserélni, aminek következtében a mosdó is cserére szorult, miután összetört a régi szerelés közben!!! Tegnap meg a laptopom adta meg magát, szerencsére még egy gyors mentés belefért, így a számomra fontos fényképek és receptek megmaradtak, de most gondolkodhatok azon, hogy melyik felületen milyen jelszó volt a jó :))) Így jár az aki mindig valami újat eszel ki. Szerencsére egy újratelepítés megoldotta a problémámat és folytathatom a blogot :D
Tegnap beszereztünk egy szuper kis hajvágót, amit már sokszor láttam a reklámokban. Fésülős módszerrel le lehet vágni a gyerek haját!!! Ezt már régóta igyekeztem megoldani, miután az én kis Domikám utálja a hajvágást!!!!!!! Két alkalommal vittem fodrászhoz, egyszer a tömött szalon közepén, loboncától megszabadítva üvöltött végig, mintha nem is a haja lett volna vágva :))) Második esetben pedig a reggeli órák egyik csendes időszakában mentünk, apa példásan a saját haját vágatta elsőnek, hogy szegény gyerek lássa,  nem is olyan szörnyű a dolog. De ez sem jött be!!!!! Sajnos az én kicsikém, miközben apa mosolyogva győzködte a saját fürtjeitől megszabadulva mennyire jó ez, szuper jól el nézelődött és be nem állt a szája. Megnyugodva vettük, most nem is lesz gond. Nem is volt, addig míg ő nem került a székbe!!!!! Olló vagy gép egyre ment, mindkettő borzasztóan fájt!!!!!!!És megint jött a hiszti. Nagyon boldog volt este amikor megmutattam neki új szerzeményünket. Kiugrott a kádból, mert azonnal le kellett vágni a haját!!!! Arról alig tudtuk meggyőzni hogy legalább törölközzön meg és vegyen magára valamit. Eljött a csoda ideje!!!!!!!! Gyerekem haját vágva viháncolt a kezem alatt, nevetgélt, kiabált:
-apa nézd csini vagyok!!!!!!!!!
Magamhoz képest, aki a bőrdíszműves szakmával és az elmúlt két és fél éves banki hitelekkel foglalatoskdó üzletasszonyi kép után merészen fodrászkodásba kezdtem még elégedett is voltam. Nagyon aranyos feje lett így!!!!Igazi nagyfiús!!! Mire a drágám a székről leugorva éktelen hisztibe fogott.
-Ne dicsérj már! Nem is vagyok csini! Apa nézd! Kicsi lett hajam!!!!!!!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Ezt már nem bírom!!! Hogy tudok megcsinálni valamit, amit ő is akar és bohóckodva végig is csinál, azután pedig a tükörbe se néz bele csak azt hajtja, hogy ő nem lett csinos és most kicsi lett a haja!!!!!!
Őrület a gyerek! Mindenki azt mondja hogy csak a dackorszak, csak azt nem tudja senki megmondani, hogy mikor növi ki, ha a születésétől kezdve ilyen egy gyerek.

2010. december 8., szerda

Egy fucsán sikerült nap :D

Ma minden egészen más formában végződött mint amit elterveztem.Kezdtem a vacsora megtervezésével,ami elég érdekesen alakult!!!Kivettük a fagyasztóból a májat,resztelt májat eszünk ma felkiáltással, de tíz perc múlva eszembe jutott,hogy a kínai kaja nagyon hiányzik amióta hazajöttem a Tati mamától :))) (ő az én szuper anyósom!!! :D). Felvetve az ötletemet meg is beszéltük,hogy mielőtt menni kell a gyerekeket összeszedni elmegyünk és hozunk.A terv olyan jól sikerült,hogy a tescoba el is jutottunk,ám a néhány dolgot vegyünk meg ha már itt vagyunk jelszóval,majd kijövetben veszünk vacsorát. Igen !!! Ez volt a terv!!!!!!!!Most vettem szépen aprókáposztát és gulyás húst,a kínait elkerültem és hazaérve összedobtam egy kis húsos káposztát. Nagyon rosszul sikerült,mert egy tányérnyi maradt a lábasban. :)))Miután a máj jó lesz holnapra,és a káposzta is elfogyott,meg vagyok elégedve magammal, nem döntöttem rosszul, de a kínai kaja ettől még mindig nagyon hiányzik :(((
Na majd legközelebb!!!!!Akkor már biztosan az lesz a vacsora, vagy mégsem?????????

2010. december 7., kedd

Dávidom és a Mikulás

Bár ő már nagyfiú és fennhangon mondja, hogy nincs is mikulás!!!!!!!!! egy hétig csak verset tanult. Már én is tudom :))

Mentovics Éva - Mikulás köszöntő

Édes kedevs Mikulás
Köszöntünk most téged,
Eljöttél az idén is,
Ahogy megígérted.

Látjuk hogy a tartásod
Teli zsáktól görnyedt.
Tedd le nehéz puttonyod,
Pihenj meg egy csöppet.

Sok-sok színes ajándék
Nyomja fáradt vállad,
Tudjuk hogy világot
Több százszor bejártad.

Tudjuk hogy a szánoddal
Tova siklasz újra,
Néhány darab sütivel
Gyüjts erőt az útra.

Annyira ügyesen és átéléssel mondta,hogy azt elképzelni sem tudtam. Most kezdünk újra hinni a Mikulásban!!!!

2010. december 6., hétfő

Domikám a nagyfiú!!!!!

Elérkezett ez a nap is!!! Dominik eddig se volt egy könnyű eset, ha indulni kellett valahova igen sok kört megtettünk öltözés közben a lakásban, mire elkészült, de a hidegebb idő beköszöntötte után a kabát és csizma már nagyon soknak tűnt. Gondoltam egyszerűbb a képlet egy csinos kis kezeslábassal, ami csak egy ruhadarab és nem kell külön külön vastag nadrág meg kabát felvételével húzni az időt. Tévedtem!!! Mégpedig mekkorát!!!!!! A harc már ott kezdődött, hogy nem is akart elindulni, akkor jöttem a csini kezeslábas szövegemmel, amire a válasz éktelen hiszti volt. Közelharcot vivni azért, hogy mennünk kell, mert már várnak téged drágám,tudod? Kb. negyed óra :) Majd a kezeslábas még tíz perc:
-Nem atarot tezeslábast!!!!!!!!!!!!!!!!! és krokodil könnyek!!!!
A továbbiakban már csak próbáljam őt utól érni, mert annyira sürgős dolga akad hirtelen, hogy az ajtót bezárni is alig hagy időd.
A két véglet : nem akar menni-és már induljunk !!!

2010. december 5., vasárnap

Ez nem az én napom!!!

Reggel már 6-kor neki kezdtem a túrós rétesnek,ami nem volt eddig probléma,mert szerencsére sokszor csináltam már és mindig nagyon jól sikerült.A mai nap viszont valahogy nem akar összejönni!A rétes ízre nem lett rossz,de a töltelék kifolyik belőle,a tésztája pedig nem az igazi :(((
A tegnapi sütkérezés után amit a mikulásnak szánt muffinokkal kezdtünk igazán nem számítottam erre a végeredményre.


Muffin:


Miután nálunk már egy céges mikulás volt pénteken és a kis csokis muffinok nagyon kapósak lettek,tegnap újult erővel belevetettem magam egy újabb adag megsütésébe.A család apraja nagyja besegített :)
Az én kicsikéim a hozzávalókkal jöttek sorba, és anya új szuper ötlete nyomán,míg a sütiket megcsináltam apa is bújta a netet,hogy megtalálja nekünk a tojáshab díszítéshez szükséges receptet.
Egész pofásra sikeredett :D


Lett belőle pár darab!!!


A mai reggelben nagy szerepük volt,miután vasárnaponként mindig a tatáéknál vagyunk,jó kis családi szokás:)) a rétes elkészültével gyorsan rendbe tettem a lakást ami olyan mintha soha nem érhetnék a végére. Mire egy helyiséggel készen vagyok a másikat már minden féle tűzoltóság,lovasudvar,egy gát vagy újabban lövészárok díszíti.A reggeli mindig egy bögre kakaó és mellé valami kis nasi,ma persze a muffinok kellettek:)) Domdom összekente magát,olyan volt mintha csoki lett volna az egész feje,én próbáltam lemosni egy vizes ruhával az asztalon áthajolva amikor Maja kuncogva megállt mellettem. A hasamat nézte ami nem is tűnt fel először,ő nagyon szereti a flitteres dolgokat(tipikus nő) és a legújabb melegítőm ami persze meleg és bársony,szintén a hasamnál flitteres hímzett.Csak akkor vettem észre,hogy a mosoly tárgya is azon a nadrág díszen van!!!Csak most nem a dísz,hanem a kisasszony asztalon hagyott fél sütije amint a bársony melegítőm díszén fityegett a tojáshabnak köszönhetően:))) (az sem lett az igazi,mert nem akart megkeményedni,de nekik nagyon tetszett így is)
Kitört mindenkiből a nevetés,és csak a vizes ruhával ami a kezemben volt tudtam gyorsan ledörzsölni a maradék habot,amikor a kicsi lánykám visszafordult az ajtóból és közölte:
-Hagy csak anya,úgy se látszik!-majd mosolyogva távozott.A fiúk gyorsan megköszönték a reggelit és mind a történteken nevetve beszaladtak a nappaliba,ahol most állatkert van berendezve:)))

2010. december 4., szombat

Blog története

Helló mindenki!
Soha nem jutott volna eszembe,hogy blogot írjak,ha a mama aki messze él tőlünk nem mutatja meg nekem,milyen a sajátja és mesélt arról is mennyi barátot szerzett így magának.
Ő adta nekem az ötletet :))) (Kell hogy csinálj egy blogot a gyerekekről,hogy ne maradjak le semmiről!!!)
Tehát elkezdem!
Ők itt az én drágáim, Dávid,Dominik és Maja aki egyébként a család egy részének csak a Lucy cica.
Dávid 9 éves épp ebben a hónapban,az iskolát csak azért szereti,mert sok a gyerek és lehet sportolni,de az órákon minden tisztelet a tanároké,hogy oda is figyeljen.Bár az elmúlt időszakban rengeteg változáson ment át,egyre jobb jegyeket hoz,és a mikulás ünnepségen is ő mondta el a köszöntő verset is( teljesen magától tanult rá!!néha már sok is volt a fülünknek a gyakorlás :)))
Dominik a kicsikénk(az egész családnak) januárban tölti a 3 évet.róla mindenki sokat fog olvasni!!!Kicsi korához képest őrületes a szókincse és tud a szavakkal is bánni!!!Ő egy igazi kis dumagép.Nincs olyan étel amiből ne kérne még,persze csak a bölcsiben!!!!!!!mert akár mit is főzök vagy sütök abból neki biztosan nem kell,mindig mást enne.A sláger hónapok óta a májas kenyér!!!!!!! Hogy nem unja még????????
És Maja Lucilla az én 6 éves nagy és egyszem lányom!!! Igazi kis hercegnő a javából.Amint belép az ajtón már tudja is hogy mi az amiért még nem hisztizett azon a napon és rá is kezd !!!!!!Ő az a szegény kislány aki mindig el van hanyagolva :D bármennyire is igyekszem a kedvében járni. Legújabb támadása,hogy őt senki sem szereti,minenki csak a fiúkkal törődik.
Van erre jó módszer?????
Hát ezek vagyunk mi!