2011. január 15., szombat

A nagy felismerés




Tényszerűen esett, hogy Dominik 3 éves lett, telik az idő ezen nem tudunk változtatni, ám ezzel együtt tudatosult bennem az is, hogy szeptembertől oviba megy a drágám. A státusz ellenőrzésre jött a védőnő, aki a kérdéseivel igencsak elgondolkodtatott. Domi nagyon okos, inteligens és segítőkész gyerek, a korához képest érettebb az átlagnál, ám vannak dolgok, amikben elmaradt a nagyoktól.
Fájdalmasan esett le például, hogy ő még nem öltözik egyedül, alváshoz kell a pelenka és néha még eljátsza nap közben is. Maja és Dávid alig múlt két éves már egyedül öltözött és mire a hármat betöltötték mindketten teljesen szobatiszták voltak!!!

Vajon mit nem csináltam jól?????????
A válasz az, hogy ő a kicsi!!!
Teljesen elbabásítottuk, nem csak én, a nagytesók, apa és még a többi családtag is úgy kezeli a mai napig mint egy kis bébit :D
Teendő a komolyítás a dologban, mert szeptemberben már kell az önállóság az oviban!!!!


És egy újabb felismerés!!!!!!!!!! :O

Lucy cica iskolás lesz az idén! Ezt már igazán cikis módon gondoltam végig. Hogy vagyok ennyire szétszórt??????????? Nem az én stílusom, mindig minden kalendárium szerit a fejemben van!!! De a tény az tény maradt:
 MEGNŐTTEK AZ ÉN KICSI BABÁIM!!!!!!!!!!

2011. január 13., csütörtök

Domi 3 éves lett :D



Az én kis drágám három éves lett! Nem gondoltam,  hogy ennyire telik az idő. A tortás én magam csináltam ebből az alkalomból, szerencsére nagyon jól sikerült :)) Domit azonban nem tudtam róla meggyőzni, hogy ez egy torta, mindenkinek azt mondta, neki van egy igazi szülinapja, amit én csináltam :D Végig aszisztálta a dolgot, miután tegnap reggelre 39 fokos láza lett és így a hetet tüszős mandula gyulladással itthon tölti.

A legjobb mutatványa azonban a tortaevés volt. Egészen kicsi korától evőeszközt használt mindenre, még a sültkrumplit is csak villával hajlandó enni. A kép bizonyítja, hogy tud jobbat is :)))



A torta receptjét itt találtam:
http://www.tutireceptek.hu/csoki-torta-egyszeruen

Tényleg egyszerű és nagyon finom. A család szerint mostmár hetente kell ilyet sütnöm :)))


2011. január 11., kedd

Domi versel

Az én kis drágám belépett a verselős korszakába. Legújabb kedvencét képes egész nap megállás nélkül mondani :D




Itt a fordítás:  :)))

Mókuska, mókuska
felmászott a fára
leesett, leesett
eltörött a lába!

Doktor bácsi
ne gyógyítsa meg!
Huncut a mókuska
újra fára megy!


2011. január 4., kedd

A Jézuska idén is meglepett mindenkit :D



Mint minden évben, a karácsonyi meglepetések nagy szervezést igényeltek. Míg tavaly a lomkamrában készült el a fa és bújt el az ajándékokkal együtt, az idén szakítva a hagyományokkal a tatáéknál töltöttük a szentestét. Ebéd utáni sziesztát kihasználva a húgom és én haza jöttünk a fát díszíteni, ajándékokat csomagolni. Sajnos egy kicsit lassúnak bizonyultunk, miután Dávidom felébredt mire visszaértünk, szerencsére sikerült vásárlásra fogni mindent.

Amikor este beléptünk az ajtón és a gyerekek meglátták a fát, óriási ujjongás tört ki. A Lucy első kérdése persze az volt,hogy a Jézuska hogy találta meg a díszeinket?????? Domi még kabátban és csizmában nekiesett a bontásnak, Dávid pedig egy mosollyal az arcán :
-Persze ez a Jézuska volt mi????????
Őt már egyre nehezebb meggyőzni a mikulásról is :)))
  Talán a koruk miatt, de eddigi leghangulatosabb esténk volt ez az ünnepekben, minden megelőző évet is beleszámítva.

Dominik nem hagyja őrizetlenül a fát :)))






Dávid az új szerelős játékával belakta az egész nappalit :)))






 Lucy a keresztéktől kapott beszélő babával a legboldogabb, de a Hercegnős puzzle sem ment feledésbe :)))

2011. január 3., hétfő

Az én kis Lovagom!

Megérkezett végre a várva várt új év! Új álmok, Új lehetőségek és Új szokások.
Dominik is beszerzett egyet. Karácsonykor a húgom hozott haza a tatáéktól autóval, jól felpakolva. Miután a csomagtartóból mindent kiszedtünk, elköszöntünk és a kapuhoz sétáltunk ő csak állt az autó mellett, azt hittem hogy ad még egy puszit Ancsinak, mivel ez már megszokott, hogy ő mindenkinél potyáz még egy két puszikát.
Tévedtem!!!!!!! Ahogy az autóhoz lépett Ancsi, három éves fiam kinyitotta neki az ajtót, majd egy légy jó és puszika a tatának is dumával megvárta amíg beül,és óvatosan becsukta rá az ajtót! Húgom a döbbenettől leesett állal nézett rám és szinte egyszerre buggyant ki mindkettőnkből a nevetés.

Én voltam a világon a legbüszkébb anya :D